Wil jij geen plastic in je crème, deo en cosmetica?

Help ons dan om het eruit te krijgen!

Hebben jullie op donderdag 22 oktober de uitzending van Keuringsdienst van Waarde gezien? 

Teun van de Keuken confronteerde daarin de Nederlandse Cosmetica Vereniging aan de hand van ons onderzoek met de vraag waarom producenten niet transparanter zijn over het gebruik van plastic in verzorgingsproducten. Ook in de aflevering van Jinek van maandag 27 oktober werd dit nog een keer herhaald. 

Iedereen moet zelf kunnen bepalen!

Je zou toch als consument zelf moeten kunnen kiezen of je een product mét of zónder plastic wil? Om die keuze te kunnen maken heb je nu ‘een scheikundediploma en een microscoop nodig,’ verzuchtte Van de Keuken.

Hij wees vervolgens op de gratis app Beat the Microbead van ‘de knappe koppen van Plastic Soup Foundation’ (toen zaten we wel een beetje te blozen voor de tv) waarmee iedereen zelf zijn producten kan scannen en meteen kan zien of en welke microplastics erin zitten.

Al succes geboekt

Plastic Soup Foundation voert al negen jaar campagne tegen microplastics in cosmetica en we zijn er al in geslaagd om plastic microkorrels uit tandpasta en scrubs te laten verwijderen. Nu is het tijd om het grotere probleem aan te pakken: wij willen een stop op het gebruik van ALLE plastics in verzorgingsproducten.

Onze Beat the Microbead-app was al een groot succes, maar sinds de uitzendingen van de Keuringsdienst van Waarde en Jinek zijn we echt overspoeld met nieuwe gebruikers. Er zijn nu al 874.000 producten gescand! Hiervan staan nog 90.000 producten in de wachtrij om gescreend en goedgekeurd te worden.

Waarom we jouw hulp hard nodig hebben:

  1. Om de app gratis te houden voor iedereen
  2. Om alle producten te checken en één voor één toe te voegen aan onze database (voor elke euro kunnen wij weer 2 producten toevoegen aan onze database!)
  3. Om de industrie met al die verzamelde informatie om de oren te slaan
  4. Om de politiek te overtuigen
  5. Om de app nóg gebruiksvriendelijker te maken.

Dus doneer nu en help ons in de strijd tegen microplastics in cosmetica! #Nomoreplastic

Lees meer Lees minder
van totaal € 50.000 (41%)

Bedankt!!!

08-01-2021 | 17:00

 Wij willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie steun aan onze crowdfunding 🙏.

Elke euro is belangrijk voor ons om de strijd tegen microplastics in cosmetica voort te zetten. We hopen in 2021 grote stappen te maken, mede dankzij jullie hulp 💙.

Wij zijn er klaar voor! 💪

Lees meer | Bekijk alle