Wil jij geen plastic in je crème, deo en cosmetica?

Help ons dan om het eruit te krijgen!

Hebben jullie op donderdag 22 oktober de uitzending van Keuringsdienst van Waarde gezien? 

Teun van de Keuken confronteerde daarin de Nederlandse Cosmetica Vereniging aan de hand van ons onderzoek met de vraag waarom producenten niet transparanter zijn over het gebruik van plastic in verzorgingsproducten. Ook in de aflevering van Jinek van maandag 27 oktober werd dit nog een keer herhaald. 

Iedereen moet zelf kunnen bepalen!

Je zou toch als consument zelf moeten kunnen kiezen of je een product mét of zónder plastic wil? Om die keuze te kunnen maken heb je nu ‘een scheikundediploma en een microscoop nodig,’ verzuchtte Van de Keuken.

Hij wees vervolgens op de gratis app Beat the Microbead van ‘de knappe koppen van Plastic Soup Foundation’ (toen zaten we wel een beetje te blozen voor de tv) waarmee iedereen zelf zijn producten kan scannen en meteen kan zien of en welke microplastics erin zitten.

Al succes geboekt

Plastic Soup Foundation voert al negen jaar campagne tegen microplastics in cosmetica en we zijn er al in geslaagd om plastic microkorrels uit tandpasta en scrubs te laten verwijderen. Nu is het tijd om het grotere probleem aan te pakken: wij willen een stop op het gebruik van ALLE plastics in verzorgingsproducten.

Onze Beat the Microbead-app was al een groot succes, maar sinds de uitzendingen van de Keuringsdienst van Waarde en Jinek zijn we echt overspoeld met nieuwe gebruikers. Er zijn nu al 874.000 producten gescand! Hiervan staan nog 90.000 producten in de wachtrij om gescreend en goedgekeurd te worden.

Waarom we jouw hulp hard nodig hebben:

  1. Om de app gratis te houden voor iedereen
  2. Om alle producten te checken en één voor één toe te voegen aan onze database (voor elke euro kunnen wij weer 2 producten toevoegen aan onze database!)
  3. Om de industrie met al die verzamelde informatie om de oren te slaan
  4. Om de politiek te overtuigen
  5. Om de app nóg gebruiksvriendelijker te maken.

Dus doneer nu en help ons in de strijd tegen microplastics in cosmetica! #Nomoreplastic

Lees meer Lees minder
van totaal € 50.000 (10%)
Nog te gaan

Update Crowdfunding Beat The Microbead

14-11-2020 | 10:00 De Beat the Microbead-app was sinds de lancering in mei dit jaar internationaal meteen een succes, maar sinds Teun van de Keuken de app demonstreerde in de uitzendingen van de Keuringsdienst van Waarde en Jinek, hebben ook de Nederlanders in groten getale deze app van Plastic Soup Foundation ontdekt. Beat the Microbead staat nu al weken op no.1 in de Apple App Store in de categorie Gezondheid en fitness. We zijn overweldigd door het enthousiaste gebruik van de app! Binnen enkele dagen schoot de teller omhoog van 180.000 downloads naar 276.700 en werden er 656.200 nieuwe producten gescand op microplastics. De teller gaat nog steeds elke dag omhoog!  We zijn jullie ontzettend dankbaar voor de steun en donaties die we hebben gekregen. Hierdoor kunnen wij meer gescande producten verwerken en controleren. Maar we zijn er nog niet. Op dit moment hebben we maar liefst 91.000 gescande producten in de wachtrij staan, die gecontroleerd moeten worden. Help ons door deze crowdfunding zoveel mogelijk te delen binnen jullie kringen. Deel deze pagina gemakkelijk via Whatsapp, mail of social media via de deelknoppen bovenin de pagina. De crowdfunding voor Beat The Microbead gaat door tot het einde van dit jaar en we hopen daarmee genoeg geld op te kunnen halen om alle producten nu, maar ook in de toekomst, goed te kunnen verwerken. Hopelijk kunnen we zelfs wat extra updates doen om de applicatie nog gebruiksvriendelijker te maken Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp en het delen van de crowdfunding. Wij werken ondertussen keihard door en houden jullie op de hoogte!
Lees meer | Bekijk alle